Recepty

Recepty > polévky > hlívová polévka

Hlívová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g hlívy ústřičné, 1 středně velká cibule, 1 lžička sladké papriky, 2 lžičky vegety, půl lžičky drceného kmínu, špetka mletého pepře, zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky na záklechtku, olej nebo sádlo, půl litru na drobné kostičky nakrájených brambor, 1,5 litru vody, sůl

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji nebo sádle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme žampiony nebo hlívu a společně podusíme. Přidáme papriku, vegetu, drcený kmín a špetku pepře a zalijeme vodou. Zamícháme, přidáme drobně nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Před dovařením uděláme ze zakysané smetany a dvou lžic hladké mouky záklechtku, přilijeme ji do polévky a necháme provařit. Nakonec podle potřeby dosolíme.

Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Krémová česnečka z mléka.
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Hovězí polévka s knedlíčky

Recepty
Motto

Hlívová polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.