Recepty > houby > hlívová smetanová omáčka k vařenému masu s knedlíkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g nakrájené hlívy ústřičné, 1 lžíce oleje, drcený kmín, mletý pepř, neslazené kondenzované mléko, hladká mouka, cukr, ocet, sůl, 1 kostka masoxu
Recept na přípravu:
Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a dáme orestovat na rozpálený olej. Zalijeme masoxovým vývarem. Osolíme, okořeníme a asi 20 minut vaříme. V kondenzovaném mléce rozšleháme hladkou mouku a pomalu za stálého míchání vlijeme do vařících hub. Vaříme na velmi malém ohni asi 5 minut. Nakonec dochutíme solí, troškou cukru a octem a podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou je ozdobená zelenou petrželí.
Těstoviny s hlívou a bazalkou opepříme mletým pepřem.
Romadúr pomazánka do které můžeme přidat trochu mléka.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Brokolicová krémová polévka do které vmícháme zakysanou smetanu.
Žampionová omáčka se smetanou je zjemněná smetanou.
Hlívová polévka s brambory.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Houbová omáčka se smetanou je dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Smetanová omáčka s nivou
Hlívová smetanová omáčka k vařenému masu s knedlíkem zve ke stolu.