Recepty

Recepty > houby > hlívový salát s kuřecím masem

Hlívový salát s kuřecím masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hlívy ústřičné, 1 dl vody, 2 lžíce oleje, mletý pepř, kuřecí šunka nebo zbytky pečeného kuřecího masa, ocet, salátová okurka, 1 lžíce sterilovaného hrášku a kukuřice, sůl

Recept na přípravu:

Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme a na rozpáleném oleji podusíme alespoň 20 minut. Podušenou hlívu necháme vychladnout. V misce smícháme vychladlou hlívu s nasekaným kuřecím masem nebo šunkou, osolíme, opepříme mletým pepřem, vše promícháme podle chuti s octem a sterilovanou zeleninou a necháme uležet v ledničce. Při podávání ozdobíme hlívový salát okurkou.

Další recepty:
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Boloňské špagety s kuřecím masem podáváme posypané sýrem.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Těstoviny s hlívou a bazalkou opepříme mletým pepřem.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Recept na placičky z kuřecího masa

Recepty
Motto

Hlívový salát s kuřecím masem zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.