Recepty > omáčky > holandská omáčka na slanině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g anglické slaniny, 500 g vepřové plece, cibule, petržel, mrkev, celer, cukr, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, smetana, hladká mouka, citronová šťáva, sůl
Jak připravit tento recept:
Na rozpáleném oleji ozmažíme pokrájenou slaninu, na ni přidáme v celku celé plecko, které po všech stranách opečeme. Poté maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova a přidáme nastrouhanou zeleninu. Přisypeme trochu cukru a dále restujeme, aby omáčka získala krásnou barvu. K orestované cibuli vrátíme maso, podlejime vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme doměkka. Maso je brzy měkké. Poté maso vyjmeme a omáčku přepasírujeme. Lepší je, když přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrncem, což omáčku to zahustí, takže získá lepší chuť. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citrónovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Nakonec přidáme na plátky nakrájené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Boloňská omáčka na špagety které podáváme posypané strouhaným sýrem.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stranan dozlatova.
Kuřecí játra na slanině nesmí být uvnitř krvavá.
Holandská polévka do které přidáme pórek.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Nakládaný hermelín s cibulí a feferonkou.
Holandská omáčka s vajíčkem.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Grilovaná kachna na slanině přímo z grilu.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku, aby náležitě pálila.
Holandská polévka s mletým masem a nasekanou petrželkou.
Kuře na slanině
Dozvíte se zde, jak se připravuje holandská omáčka na slanině a recept na ni.