Recepty

Recepty > omáčky > holandská omáčka s křenem

Holandská omáčka s křenem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 vaječné žloutky, 1 kávová lžička mouky, 1 lžíce vody, šalvěj, šťáva z citronu, 1/8 litru polévky z ryb, sůl, 5 dkg másla, špetka cukru, 2 lžíce bílého vína, mletý pepř, 2 lžíce strouhaného křenu

Jak připravit tento recept:

V hrnku si smícháme vaječné žloutky, mouku, vodu, trochu šťávy z citronu a polévku. Dáme do vodní lázně nebo na mírný oheň a necháme za stálého míchání přejít varem. Poté přidáme na špičku nože sůl a necháme v omáčce rozpustit máslo. Podle chuti přisolíme, zalijeme vínem, přidáme pepř a strouhaný křen.

Další recepty:
Majonéza bez vajec dochucená podle individuání chuti...
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Holandská polévka s pórkem.
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Francouzské kuře na červeném víně které dochutíme barevným pepřem.
Hovězí maso s křenem ke kterému přimícháme křenovou pastu.
Francouzská bramboračka zasypaná nasekanou petrželkou.
Koprová omáčka se smetanou.
Francouzská cibulová polévka se šunkou a sýrem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Holandská polévka s mletým masem s vařenými brambory.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Holandská omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje holandská omáčka s křenem a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.