Recepty > omáčky > holandská omáčka s vaječnými žloutky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml vývaru, 1 lžíce mouky, 4 vaječné žloutky, sůl, citronová šťáva, 100 g másla
Jak připravit tento recept:
Žloutky smícháme s trochou vývaru a moukou. Misku postavíme do vodní lázně, nalijeme do ní zbytek vývaru a pomalu do ní lijeme a zašleháváme žloutkovou směs. Když zhoustne, odstavíme, zašleháváme po kouscích máslo a dochutíme.
Další recepty:
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stranan dozlatova.
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce podlijeme trochou vody.
Holandská polévka do které přidáme pórek.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Nakládaný hermelín s cibulí a feferonkou.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Holandská omáčka s vajíčkem.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Boloňská omáčka na špagety které podáváme posypané strouhaným sýrem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku, aby náležitě pálila.
Holandská polévka s mletým masem a nasekanou petrželkou.
Hermelínová pomazánka
Dozvíte se zde, jak se připravuje holandská omáčka s vaječnými žloutky a recept na ni.