Recepty > omáčky > holandská omáčka se slaninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g anglické slaniny, 500 g vepřové plece, cibule, petržel, mrkev, celer, cukr, 1 bobkový list, 5 pepřů, 5 nových koření, smetana, hladká mouka, citronová šťáva, sůl
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém oleji opražíme nakrájenou slaninu, na ni dáme v celku celé plecko, které ze všech stran opečeme. Poté maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, restujeme dozlatova a přidáme nastrouhanou zeleninu. Přisypeme trochu cukru a pokračujeme v restování, aby omáčka získala barvu. Poté vrátíme maso zpět, podlijeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku přepasírujeme. Přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrnce. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Omáčku to krásně zjemní. Nakonec přidáme nakrájené maso na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Francouzské kuře na červeném víně s barevným pepřem.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Holandská polévka do které přidáme pórek.
Chilli con carne prohřejeme a podáváme.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Koprová omáčka se smetanou.
Sladká chilli omáčka při vaření zhoustne.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Holandská omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje holandská omáčka se slaninou a recept na přípravu.