Recepty > omáčky > holandská omáčka z rybího vývaru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vaječné žloutky, 1 kávová lžička bramborové moučky, 250 ml vody nebo vývaru z ryb, 10 dkg másla, sůl, citrónová šťáva
Jak připravit tento recept:
Bramborovou moučku rozmícháme se studeným vývarem na hladkou kaši, přidáme vaječné žloutky, sůl, zbytek vývaru, na drobné kousky nakrájené máslo a nádobu postavíme do vodní lázně. Za stálého šlehání omáčku ve vodní lázni zahříváme, až začne houstnout. Poté odstavíme z ohně, podle chuti okyselíme a ihned podáváme.
Další recepty:
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Francouzské kuře na červeném víně které dochutíme barevným pepřem.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Francouzská bramboračka zasypaná nasekanou petrželkou.
Koprová omáčka se smetanou.
Francouzská cibulová polévka se šunkou a sýrem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Holandská polévka s mletým masem s vařenými brambory.
Majonéza bez vajec dochucená podle individuání chuti...
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Holandská polévka s pórkem.
Sýrové fondue napíchnuté na speciální vidličku.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Holandská omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje holandská omáčka z rybího vývaru a recept na přípravu.