Recepty > polévky > holandská polévka s mletým masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200-300 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kus póru, 2 brambory, mražená zelenina, majoránka, masox, pepř, sůl, petrželka, 1 lžička mleté papriky, polévkové koření, olivový olej, sůl
Recept na přípravu:
Brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě, mleté maso osmažíme na minimálním množství oleje, mícháme ho, aby se nám rozdělovalo, poté ho vložíme do hrnce s horkou vodou, rozmícháme ho, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky, pórek na kroužky, zeleninu, koření, osolíme a vaříme při mírnější teplotě. Ke konci přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily, dochutíme, přidáme masox, ještě chvíli povaříme, vypneme a posypeme nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Rajčata plněná mletým masem - v místě stopky odkrojíme vršek rajčat...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme studenou vodou...
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Česnečka recept na přípravu.
Šunkové knedlíčky do polévky na jejichž přípravu použijeme starší rohlík.
Holandská polévka - suroviny nakrájíme na úzké nudličky...
Drůbeží vývar z koster a drobů.
Drožďové knedlíčky do polévky připravíme ze 100 g droždí.
Holandská omáčka - žloutky smícháme s trochou vody...
Vývar z uzených žeber - do vody vložíme uzená žebra...
Pórková polévka s rajčatovým protlakem
Ochutnejte recept holandská polévka s mletým masem.