Recepty > vepřové maso > holandský řízek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Suroviny na promíchání: 500 g mletého vepřového masa, 150 g strouhaného eidamu, 2 lžíce hrubé mouky, 200 ml mléka, pepř, sůl
Na obalení a smažení: mouka, vejce, strouhanka, olej
Postup přípravy:
Všechny suroviny důkladně promícháme a necháme uležet přes noc v lednici, aby se mléko vsáklo. Druhý den vytvoříme placičky, které obalíme jako řízek v mouce, vejci a strouhance a smažíme na oleji.
Holandský řízek podáváme s bramborovou kaší a kompotem, nebo ho jíme studený na chléb s hořčicí a cibulkou či jinou zeleninovou oblohou nebo s tatarskou omáčkou.
Další recepty:
maso na gril, vepřový biftek, medová marináda, kuřecí řízky v tatarské omáčce, segedínský guláš, grilovaná krkovice, vepřové kotlety na pomerančích, vepřová kýta plněná vejci, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, babiččiny kotlety, plněné vepřové řízky v trojobalu, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo, vepřové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.