Recepty

Recepty > kuře > holub dušený na paprice

Holub dušený na paprice

Potřebné suroviny:

2 holubi, sůl, 40 g másla, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 250 ml kysané smetany 12 %, 2 rovné lžíce hladké mouky

Postup přípravy:

Očištěné vykuchané holuby rozdělíme na poloviny a po obou stranách je osolíme. Na rozehřátém tuku osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a rozpustíme v ní papriku. Na tento základ vložíme připravené půlky holubů. Podlijeme je hned vodou, přikryjeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře za stálého míchání povaříme. Do omáčky vložíme zpět prohřát maso a podáváme s rýží nebo jinou vhodnou přílohou.

Další jídla:
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Marinované kuře s bramborem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kachna po staročesku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla holub dušený na paprice přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.