Recepty

Recepty > kuře > holub nadivoko

Holub nadivoko

Potřebné suroviny:

2 holubi, sůl, 2 kuličky pepře, 4 zrnka jalovce, 2 bobkové listy, kousek citronové kůry, na špičku nože tymiánu, 4 kuličky nového koření, 30 g slaniny na protýkání, 30 g másla a 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy:

Dobře očištěné holuby rozdělíme na poloviny. Ze slaniny nakrájíme klínky a protýkáme jimi holuby. Na másle osmažíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Vložíme na ni připravená holoubata, osolíme je a doplníme kořením. Zalijeme teplou vodou a pod pokličkou holuby dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je ze šťávy, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, trochu ji v základu osmažíme. Pak ji zaléváme vodou a dobře provaříme. Nakonec šťávu procedíme a porce holubů v ní prohřejeme. Podáváme s rýží, noky nebo bramborovými kroketami. Doplňujeme brusinkovým nebo klikvovým kompotem.

Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Kachna po staročesku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla holub nadivoko přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.