Recepty > kuře > holub nadivoko na smetaně
Potřebné suroviny:
2 holubi, 50 g másla nebo Hery, 1 větší cibule, sůl, pepř, 2 kuličky nového koření, 2 zrnka jalovce, 1/4 celeru, 250 ml smetany 12 %, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Na tuku osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Holuby dobře očištěné a rozdělené na poloviny osolíme a vložíme na tento základ. Přidáme koření, pečlivě očištěný a nastrouhaný celer, zalijeme teplou vodou nebo vývarem a vše dusíme doměkka. Měkké maso pak vyjmeme, vše zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře, asi 20 minut povaříme. Pak omáčku procedíme nebo vyjmeme koření a rozmixujeme ji. Maso v ní prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem, s kroketami, noky apod. a doplňujeme brusinkovým nebo klikvovým, případně rybízovým kompotem.
Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Kachna po staročesku
Recept na přípravu jídla holub nadivoko na smetaně přináší na talíř svoji chuť.