Recepty

Recepty > kuře > holub pečený plněný houskovou nádivkou

Holub pečený plněný houskovou nádivkou

Potřebné suroviny:

2 holubi, 30 g másla, sůl, 1 žloutek, špetka pepře, petrželka, 100 g žemle, 1/2 dl mléka, 1-2 bílky na sníh, 30 g másla na pečení, 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy:

Nejdříve připravíme nádivku. Změklý tuk utřeme se solí a žloutkem, přidáme pepř, nadrobno nakrájenou petrželku, na kostičky nakrájené žemle, předem zalité mlékem. Dobře promícháme a teprve potom do tohoto základu ještě zlehka přidáváme dobře ušlehaný sníh.

Holuby dobře očištěné, případně opláchnuté pod tekoucí vodou, vysušíme, uvnitř i zevně osolíme, naplníme připravenou nádivkou, břišní otvor zašijeme nití nebo spojíme speciálními kovovými jehlami a vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo. Podlijeme trochu vodou a jen krátce podusíme. Pak již pečeme v dobře vyhřáté troubě. Během pečení holoubata poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Aby holubi nepřilehli ke dnu, můžeme je podložit špejlemi. Vypečenou šťávu zahustíme moukou, dobře ji opražíme, pak zalijeme vodou nebo vývarem a dobře povaříme. Upečené holuby zbavíme nití, rozkrojíme na poloviny a podáváme s vařenými brambory apod.

Další jídla:
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Marinované kuře s bramborem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna po staročesku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla holub pečený plněný houskovou nádivkou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.