Recepty

Recepty > kuře > holub s bílou omáčkou po staročesku

Holub s bílou omáčkou po staročesku

Potřebné suroviny:

2 holubi, 500 ml hovězího vývaru nebo 500 ml vody a 1/2 kostky slepičího bujonu, 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany 12 %, sůl, 1 lžička cukru, muškátový květ, 1 citron

Postup přípravy:

Očištěné holuby rozdělíme na poloviny a dáme buďto do hovězího vývaru, nebo do vývaru ze slepičího bujonu vařit. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je z vývaru. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zřeďujeme ji smetanou a přidáme kousek omyté citronové kůry. Dobře povaříme, nakonec ještě na potřebnou hustotu doplníme vývarem, ve kterém se holubi vařili. Ochutíme cukrem, muškátovým květem a citronovou šťávou. Maso dáme do této omáčky prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Další jídla:
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Marinované kuře s bramborem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kachna po staročesku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla holub s bílou omáčkou po staročesku přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.