Recepty > kuře > holub smažený
Potřebné suroviny:
2 holubi (na tuto úpravu se hodí holoubata), sůl, hladká mouka na obalení, 2 vejce, strouhanka, tuk na smažení
Postup přípravy:
Dobře očištěné holuby omyjeme, rozdělíme na poloviny, osušíme a po obou stranách osolíme. Obalíme je v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v prosáté strouhance. Vkládáme do hlubší pánve s rozehřátým tukem a po obou stranách zvolna smažíme pod pokličkou. Holuby můžeme smažit také tak, že je dáme do nižšího pekáčku na rozpuštěný tuk, vložíme do trouby a zvolna, nejdříve pod pokličkou. Holuby můžeme smažit také tak, že je dáme do nižšího pekáčku na rozpuštěný tuk, vložíme do trouby a zvolna, nejdříve pod pokličkou a pak již bez pokličky v troubě dovažujeme. Na tuto úpravu používáme méně tuku, jen tolik, aby byly porce v tuku položené, ale během opažování v troubě potíráme rozehřátým máslem.
Další jídla:
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Marinované kuře s bramborem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kachna po staročesku
Recept na přípravu jídla holub smažený přináší na talíř svoji chuť.