Recepty > omáčky > hořčičná omáčka z vývaru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dll vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, sůl a pepř, 2-3 lžíce hořčice
Jak připravit tento recept:
Na rozpuštěném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmahneme ji a vytvoříme tmavší jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme studeným vývarem. Důkladně rozšleháme, osolíme, opepříme a prováříme alespoň 15 minut. Nakonec přidáme hořčici a necháme přejít varem. Hořčičná omáčka je vhodná příloha k uzenému masu.
Další recepty:
čokoládová omáčka, fazolová omáčka, hořčičná polévka, plněné čokoládové košíčky, kuřecí plátky se smetanovo hořčičnou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, zelná omáčka, zavařená rajčatová omáčka, zapečené houby s hermelínem, česneková omáčka, rychlá fazolová polévka, černá omáčka, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, gnocchi
Dobrou chuť vám přeje hořčičná omáčka z vývaru.