Recepty

Recepty > omáčky > hořčicová omáčka k hranolkům

Hořčicová omáčka k hranolkům recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 g másla, 1 střední cibule, 1 lžička krystalového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml vývaru, 1-2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

Jak připravit tento recept:

Na rozehřáté máslo (kousek si necháme) vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a když začne zlátnout, přidáme cukr. Když se cukr rozpustí a začne se barvit, přidáme zbytek másla a mouku. Mícháme, až má jíška krásnu zlatou barvu. Zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme a necháme 15-20 minut vařit. Přecedíme (není nutné), přidáme hořčici, krátce povaříme a dle potřeby osolíme, opepříme, případně přisladíme. Podáváme s hranolky a masem.

Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Kuřecí a krůtí fondue podáváme s chlebem.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Pivní marináda na marinování masa.
Smetanová česneková polévka do které přidáme prolisovaný česnek.
Sýrové fondue napíchnuté na speciální vidličku.
Cibulová omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje hořčicová omáčka k hranolkům na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.