Recepty > omáčky > hořčicová omáčka k rybám
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dkg másla, 3 dkg mouky, 1/2 litru vody, sůl, 2 žloutky, 1 lžíce smetany, citronová šťáva, 2-3 lžičky hořčice
Jak připravit tento recept:
Ze stejného množství mouky a másla si připravíme jíšku, zalijeme půl litrem vařící osolené vody a důkladně prošleháme metlou. Poté přidáme žloutky rozkvedlané se smetanou a citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a za stálého šlehání přidáme čerstvé máslo a hořčici. Omáčka se již nesmí vařit, nádobu proto ponoříme do hrnce s horkou vodou.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Sýrové fondue napíchnuté na speciální vidličku.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí a krůtí fondue podáváme s chlebem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami pečeme přibližně 1 hodinu.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje hořčicová omáčka k rybám na přípravu.