Recepty > moučníky a dezerty > horká čokoláda
Suroviny potřebné pro přípravu:
500ml mléka, 50g čokolády, 3 lžičky cukru, 3 lžíce šlehačky
+ 150 ml šlehačky a trocha strouhané čokolády na ozdobu
Recept na přípravu:
Čokoládu nalámeme do 200 ml horkého mléka a necháme rozpustit. Poté přidáme cukr, zbytek vroucího mléka, šlehačku a necháme chvilku povařit za stálého šlehání. Při podávání horkou čokoládu nalijeme do šálků a ozdobíme ji kopečkem ušlehané šlehačky a strouhanou čokoládou.
Další recepty:
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Omeleta bílková upečená v troubě.
Jablkové knedlíky vložíme vařit do osolené vody.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky vaříme ve větším kastrole.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Domácí vánoční čokoláda kterou necháme ztuhnout v chladu.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Borůvkové knedlíky na páře recept
Horká čokoláda vykouzlí v ústech lahodnou chuť.