Recepty

Recepty > polévky > houbová kulajda s koprem

Houbová kulajda s koprem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

hrstka sušených hub, sůl, 3 větší brambory, svazek čerstvého kopru, drcený kmín, pepř, 4 kuličky nového koření, hladká mouka, ocet, 2 vajíčka, 250 ml smetany ke šlehání

Recept na přípravu:

Nejdříve dáme do hrnce sušené houby a povaříme. Přidáme polovinu nadrobno nasekaného kopru a pokrájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření a trošku kmínu. Zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou a když jsou brambory vařené, přidáme smetanu a zbytek kopru. Ještě vmícháme 2 vajíčka (rozkvedláme). Až bude polévka trochu odstátá, dochutíme octem podle chuti.

Další recepty:
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Smažený hermelín se šunkou smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Klasický ruský boršč smetanu si každý přidává na talíř sám.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Houbová kulajda

Recepty
Motto

Houbová kulajda s koprem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.