Recepty > houby > houbová omáčka k masu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g čerstvých pevných hub, 200 ml smetany, 1 větší cibule, 3-4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, kmín, sůl
Recept na přípravu:
Na dvou až třech lžicích rozpuštěného másla zesklovatíme na tenké plátky pokrájenou, cibuli. Poté přidáme důkladně očištěné, omyté, okapané a na plátky nakrájené houby, které zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme polovinu lžičky kmínu. Po 10 minutách přilijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a necháme mírně probublávat. Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme tmavou jíšku, tou omáčku zahustíme a necháme ještě chvíli probublávat.
Houbovou omáčku podáváme k pečenému masu s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Další recepty:
Smaženice z hub s vajíčky.
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochucená najemno nakrajeným koprem.
Bedly na víně a slanině.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Kuře na smetaně s omáčkou.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbová omáčka ze sušených hub
Ochutnejte recept houbová omáčka k masu.