Recepty > omáčky > houbová omáčka na noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 hřibů, 1 cibule, 2 balení chlazených noků, 1 smetana ke šlehání, trocha oleje, špetka drceného kmínu, 1 lžíce hladké mouky
Jak připravit tento recept:
Očištěné houby nakrájíme na malé kousky, cibuli nakrájíme a nasypeme do rendlíku na rozpálený olej a necháme osmahnout. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme, pokmínujeme a podusíme, jako bychom dělali smaženici. Když houby trochu změknou, poprášíme moukou, trochu zapražíme, zalijeme smetanou a na mírném plameni necháme cca 10 minut probublávat. Mezitím si podle návodu uvaříme v horké osolené vodě s kapkou oleje hotové noky. Noky rozdělíme na talíř a zalijeme omáčkou.
Další recepty:
Smetanová omáčka na těstoviny s fazolovými lusky.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Křenová omáčka s knedlíkem jako přílohou.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře a podáváme.
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Kuřecí játra na slanině nesmí být uvnitř krvavá.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Nakládaný hermelín s cibulí a feferonkou.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Máslové noky do polévky pro zavaření.
Křenová polévka se smetanou.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Houbová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka na noky a recept na ni.