Recepty > houby > houbová omáčka na smetaně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g másla, 200 ml smetany, 4 hrsti čerstvých hub, 3 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce mletého kmínu, 1 cibule, pepř, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžíce koriandru
Recept na přípravu:
Na polovině rozehřátého másla osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, koriandr, kmín, sůl a 5-7 minut restujeme. Na druhé polovině rozehřátého másla osmažíme mouku, až vznikne světlá jíška. Zalijeme vodou, okořeníme bobkovými listy, novým kořením a pepřem. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Poté přidejte směs s houbami a vaříme dalších 5 minut. Nakonec opatrně vmícháme smetanu, můžeme dochutit octem, cukrem, případně dosolit. Podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Smaženice z hub s vajíčky.
Kuře na smetaně s omáčkou.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Bedly na víně a slanině.
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochucená najemno nakrajeným koprem.
Dršťková polévka z kotrče
Ochutnejte recept houbová omáčka na smetaně.