Recepty > omáčky > houbová omáčka po selsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hub, 40 g másla, lžíce oleje, 250 ml kysané smetany, lžíce hladké mouky, sůl, cukr
Jak připravit tento recept:
Nakrájené houby dusíme na másle a oleji doměkka. Osolíme, zahustíme moukou, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme. Přidáme smetanu a osladíme podle chuti.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Hrnec na vaření rýže asijské.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Znojemský guláš z vepřového masa posypeme osmaženými kroužky cibule.
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Houbová omáčka se smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka po selsku a recept na přípravu.