Recepty > omáčky > houbová omáčka s kelímkem zakysané smetany
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
sůl, 1 větší cibule, 1 kostka masoxu, 2 lžíce mletého kmínu, 400 g čerstvých hub, 1 kelímek zakysané smetany, pepř
Jak připravit tento recept:
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Máslo rozpustíme a orestujeme na něm cibuli. Přisypeme houby, kmín, rozdrobíme masox a dusíme. Pokud jsou houby sušší a nepouští vodu, postupně podléváme vodou. Ve sklenici vody rozmícháme solamyl a vlijeme k houbám pro zahuštění. Chvilku povaříme a odstavíme. Do takto připravené omáčky vmícháme kysanou smetanu a podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Rajská omáčka s hovězím masem a těstovinami.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Kuřecí játra na slanině nesmí být uvnitř krvavá.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře a podáváme.
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Máslové noky do polévky pro zavaření.
Fazolky na smetaně s hovězím masem houskovým knedlíkem jako přílohou.
Houbová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka s kelímkem zakysané smetany a recept na ni.