Recepty > omáčky > houbová omáčka s obilninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
ječné kroupy, hrách, houby, mrkev, tuřín
Jak připravit tento recept:
Čerstvé houby podusíme ve vodě do kašovité formy. Přidáme do nich orestovanou cibuli a kmín a osolíme. Jako obilnina zde byly použité kroupy s hráchem, posypeme opraženými černými sezamovými semínky. Talíř doplníme mrkví a tuřínem uvařeným v páře, picklesem z květáku a jedlými květy brutnáku lékařského.
Další recepty:
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Smaženice z hub s chlebem.
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Bavorská svíčková s masem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Koprová omáčka se smetanou.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka s obilninou a recept na přípravu.