Recepty > omáčky > houbová omáčka z májovek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g májovek, 1 cibule, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 500 ml vývaru z masoxu, mletý pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Pokrájené májovky podusíme s najemno pokrájenou cibulí na polovině másla, z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, po troškách přiléváme vývar z masoxu a mícháme, až tekutý základ omáčky přiměřeně zhoustne. Poté přidáme podušené májovky, špetku pepře, sůl a hotovou omáčku ještě chvilku povaříme. Podáváme s knedlíkem.
Další recepty:
Houbová polévka se smetanou vařená dvacet minut.
Cibulačka s liškami je připravena k podávání.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem houskovým knedlíkem jako přílohou.
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře a podáváme.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Houbová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka z májovek a recept na ni.