Recepty > houby > houbová polévka na kyselo
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
čerstvé houby, kmín, sůl, kefír nebo podmáslí, plohrubá mouka, vejce, máslo
Recept na přípravu:
Na kousky nakrájené čerstvé houby vložíme do vody tak, aby voda houby překrývala, přidáme kmín a sůl a dáme vařit. Houby vaříme přibližně půl hodiny tak, aby byly poloměkké.
Do 1 l kefíru či podmásí zakvedláme 3 lžíce polohrubé mouky, 2 vejce a máslo. Za stálého míchání pomalu přilijeme k houbám a povaříme přibližně 5 minut. Pokud je houbová polévka příliš hustá, zředíme ji horkou vodou. Podle chuti dochutíme maggi.
Další recepty:
smaženice z hub, bedly v těstíčku s bylinkami, kuřecí řízky v jogurtu, houbový guláš, houbová polévka, hovězí svíčková s houbovým přelivem, hlívový guláš, gulášová polévka, řízky z bedly, boloňské špagety, houbová polévka se smetanou, bedly v těstíčku
Ochutnejte recept houbová polévka na kyselo.