Recepty > polévky > houbová polévka s mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny potřebné pro přípravu jsou vypsány v receptu.
Recept na přípravu:
V litru vody povaříme hrst hub - nejlépe hříbků a přidáme na kostičky nakrájený větší brambor. Po chvíli zahustíme jíškou s cibulkou a paprikou, zalijeme jednou šlehačkou nebo mlékem, dále přidáme trochu nasekaného kopru a octa, chuť můžeme doladit i směsí Podravka.
Další recepty:
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme 10-12 minut.
Houbová polévka se smetanou kterou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Pyré z červené řepy k masu nebo slaninovým knedlíkům.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Vločková polévka s mlékem a žloutkem a zeleninou.
Červený boršč do kterého si smetanu přidá každý sám.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Houbová omáčka se žampiony
Houbová polévka s mlékem přináší na talíře vytříbenou chuť.