Recepty > polévky > houbová polévka s muškovým oříškem
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hub (mohou být i žampiony), 2 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 3 lžičky mouky, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1/2 lžičky bylinného pepře, sůl, pepř, olej
Recept na přípravu:
Houby omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Houby i cibuli osmažíme společně na rozpáleném oleji. Když houby získají lehce zlatavou barvu, rozmícháme trošku kečupu, muškátový oříšek, bylinný pepř a zalijeme přibližně jedním litrem vody. Vaříme na malém plamínku asi patnáct minut. V zakysané smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do polévky, povaříme. Poté dochutíme pepřem, solí a vínem, chvíli ještě povaříme a podáváme. Houbová polévka s muškátovým oříškem se podává se světlým pečivem, chuť obohatí malá koprová posypka.
Další recepty:
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme zjemnit kouskem másla.
Červený boršč s masem.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Polévka z tvrdého chleba a žloutků.
Houbová svíčková s houskovým knedlíkem.
Polévka z chleba
Houbová polévka s muškovým oříškem má své kouzlo.