Recepty

Recepty > houby > houbová polévka ze sušených hub

Houbová polévka ze sušených hub

Suroviny potřebné pro přípravu:

4-5 oloupaných brambor nakrájených na kostičky, 30-40 dkg čerstvých nebo předem namočených sušených hub (žampiony, houby tvrdé - hřib pravý, křemenáč, podborovák, březák)

Recept na přípravu:

Brambory a houby dáme do hrnce, zalijeme asi 1 litrem vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme 20-30 minut. Po změknutí přidáme litr až litr a půl mléka, povaříme. Nachystáme si do hrnku 1/4 l šlehačky, do které rozkvedláme 1 celé vejce a 2 lžíce polohrubé nebo hladké mouky. Tím zalijeme vroucí polévku a necháme přejít varem (pozor, při vlití šlehačky polévka kypí). Po odstavení přidáme nakrájený kopr nebo pažitku, nešetříme množstvím. Při podávání si můžeme polévku dle chuti na talíři přioctovat.

Další recepty:
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Bedly na víně a slanině.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Smaženice z hub s vajíčky.
Hříbky na smetaně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla houbová polévka ze sušených hub.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.