Recepty

Recepty > houby > houbové karbanátky se šalvějí

Houbové karbanátky se šalvějí

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 1 česnek, 1 lžíce oleje, 500 g rajčat, sůl, pepř, cukr, tabasco, 10 g sušených hříbků, 2 šalotky, 100 g anglické slaniny, 150 g lišek, 4 snítky šalvěje, 150 g telecích jater, 1 vejce, 3 lžíce lískových oříšků, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, 2 lžíce sekané petrželky, 400 g mletého hovězího

Recept na přípravu:

Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek a osmahneme na oleji. Rajčata oloupeme, nadrobno nakrájíme, přidáme k cibuli a 10 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a tabascem. Hříbky namáčíme. Šalotky jemně nasekáme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné lišky nakrájíme na plátky. Posekáme šalvěj. 3/4 slaniny rozškvaříme a šalotku na ní osmahneme. Přidáme lišky, šalvěj a dusíme, až se tekutina vypaří. Přisypeme nakrájená játra a 1/2 minuty opékáme. Slijeme hříbky, nakrájíme a spolu s játry a liš­kami, vejcem, ořechy, citrónovou kůrou a petrželí vmícháme do mletého masa. Okořeníme a vytvarujeme karbanátky. Na zbylém špeku je se šalvějí asi 10 minut opékáme.

Další recepty:
Hovězí guláš do kterého vmícháme jíšku.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Bedly na víně a slanině.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém místě.
Kantonské nudle s kuřecím masem

Recepty
Motto

Houbové karbanátky se šalvějí zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.