Recepty

Recepty > houby > houbové rizoto

Houbové rizoto

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 500 g rýže, 750 g houby, 100 g slanina, 1 cibule, 1 ks masox, 150 g sýr parmazán, olivový olej, sůl, pepř, oregáno, tymián

Recept na přípravu:

Na oleji rozhřejeme nakrájenou slaninu, přidáme cibulku, nakrájené houby, osolíme, opepříme a opékáme tak dlouho, dokud se voda nevypaří. Přisypeme rýži a za stálého míchání zahříváme. Přidáme bylinky a vývar z masoxu a zalijeme 1/3 vody. Vaříme na mírném ohni. Postupné doléváme vodu a vaříme, dokud není rýže měkká. Rizoto dochutíme polovinou parmazánu a kořením.
Houbové rizoto před podáváním posypeme zbytkem sýra.

Další recepty:
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Bedly na víně a slanině.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbová omáčka z nakládaných hub

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla houbové rizoto.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.