Recepty

Recepty > houby > houbové rizoto ze sušených hub

Houbové rizoto ze sušených hub

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 hrst sušených hub, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 400 g rýže, 1 litr zeleninového vývaru, čerstvě mletý pepř, sůl, 1 plátek másla, 75 g parmezánu

Recept na přípravu:

Sušené houby namočíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do vody.

V hlubší pánvi na olivovém oleji a mírném plameni osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, abys zesklovatěla a česnek. Přidáme připravené houby. Pokud používáme čerstvé, cca 2 minuty je s cibulkou orestujeme, přidáme trochu vody (cca lžíci) a ještě 5 minut je dusíme. Sušené houby opražíme cca 2 minuty. Přidáme rýži, kterou však neproplachujeme a cca 2 minuty ji zlehka opražíme. Pak přilijeme trochu vývaru a za průběžného přilívání (přilíváme cca po 1/5 l, tedy 200 ml od oka) vaříme cca 20 minut. Hotové houbové rizoto dochutíme pepřem a solí, odstavíme a vmícháme plátek másla a parmezán, případně parmezánem také posypeme.

Další recepty:
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové rizoto s kuřecím masem a smetanou podáváme s nastrouhaným sýrem.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Bedly na víně a slanině.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Houbové rizoto

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla houbové rizoto ze sušených hub.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.