Recepty

Recepty > polévky > houbovka s brambory

Houbovka s brambory

Suroviny potřebné pro přípravu:

2-3 hrsti hub, 2 brambory, cibule, mrkev, petržel celer, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, majoránka, olej, kostka slepičího nebo zeleninového bujónu

Recept na přípravu:

Na rozpálený olej vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, kousek mrkve, petržele a celeru (postrouhané nebo nadrobno pokrájené) a společně osmahneme. Přidáme houby a společně ještě chvíli smažíme. Poté přilijeme studenou vodu, osolíme, přihodíme 4 kuličky nového koření, 2-3 bobkové listy, brambory a zbytek kořenové zeleniny - vše pokrájené na kousky a společně 15-20 minut vaříme. Podle potřeby a chuti můžeme přidat bujón (není nutný). Před koncem varu opepříme, přidáme majoránku, případně dosolíme. Před podáváním z houbovky odstraníme nové koření a bobkové listy.

Další recepty:
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Krémová česnečka z mléka.
Hrachový krém podáváme s čerstvým pečivem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Hovězí polévka s knedlíčky

Recepty
Motto

Houbovka s brambory přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.