Recepty > polévky > houbovka s kapáním
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 dkg hub, 6 dkg tuku, 3 lžíce mouky,sůl, kmín, vajíčko a mouka na kapání, 1 litr vody a 250 ml mléka
Recept na přípravu:
Připravíme tmavou jíšku, přidáme pokrájené houby a vodu. Vaříme do měkka, zavaříme kapání z vajíčka a mouky a zjemníme mlékem.
Další recepty:
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Kroupová polévka s uzeným masem použijeme zvlášť uvařené kroupy.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Francouzská pórková polévka do níž nasypeme kostičky opražené housky.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Polévka s vaječným kapáním
Houbovka s kapáním přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.