Recepty > polévky > houbovka s pórkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,75 l vývaru z kostky, 250 g pórku, 200 g čerstvých hub, 60 g ovesných vloček, 90 g másla, mletý pepř, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Z másla a vloček si připravíme jakoby jíšku, kterou postupně zaléváme studeným vývarem a za stálého míchání 10 minut povaříme. Do takto připraveného základu vložíme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájené a na másle podušené houby (s kmínem, mletým pepřem a solí). Osolíme, opepříme podle chuti a chvíli povaříme. Před podáváním můžeme do polévky vložit na kostičky nakrájené a na másle osmažené žemle.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Francouzská pórková polévka s kari.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kuře na kari a ananasu zapečeme.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Houbovka s vejcem ke které podáváme s vařené brambory.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept houbovka s pórkem.