Recepty > omáčky > houbovka s vejcem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrsti sušených hub, 1 lžíce hladké mouky, 40 g másla, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 kostka masoxu, 2 vejce natvrdo, drcený kmín, sůl, pepř, hladká mouka
Jak připravit tento recept:
Předem namočíme asi na 20 minut houby do studené vody, aby nabobtnaly.
Nejprve si připravíme zásmažku tak, že rozpustíme tuk a zaprášíme ho moukou. Zásmažku mírně osmahneme, zalijeme vývarem z masoxu, rozšleháme a chvíli povaříme. Přidáme vymačkané sušené houby, podle chuti opepříme, okmínujeme a povaříme do změknutí hub. Nakonec přidáme šlehačku, ještě chvíli povaříme a zahustíme jíškou.
Do houbové omáčky přímo na talíři položíme půlku natvrdo uvařeného vajíčka, podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
houbová polévka se smetanou, borůvková omáčka na víně, majonéza, čočková polévka, gulášová polévka, vepřová panenka na víně, rajská omáčka z čerstvých rajčat, brokolice se sýrovou omáčkou, houbová omáčka, marináda na kuře, rychlá rajská polévka, bramborový guláš se salámem, rajská omáčka recept, houbová omáčka na víně s kapary
Dobrou chuť vám přeje houbovka s vejcem.