Recepty > polévky > houbovka s vejcem a smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g čerstvých hub, 1 cibule, 40g tuku, 1 litr vody, sůl, pepř, 1,5dl smetany, 1 vejce, masox, 50g polévkových těstovin
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte omyté, na kousky pokrájené houby a smažte je 5 minut. Zalijte je vodou a vařte, až změknou. Do polévky zavařte těstoviny, uvařte je doměkka, přidejte masox, smetanu, pepř, sůl, zahřejte téměř k varu, sejměte z plotýnky, vmíchejte rozkvedlaná vejce a nechejte je v polévce srazit.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Pikantní česnečka s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Tagliatelle s lososem a jikrami z něj.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Hrachovka
Houbovka s vejcem a smetanou má své kouzlo.