Recepty > polévky > houbovka se smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250-300 g čerstvých hub, 1 vetší cibule, 1 balení smetany, 4-5 brambory, 1 kostka bujonu, 1 lžička soli, 2 špetky mletého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 5 kapek oleje - můžeme nahradit máslem
Recept na přípravu:
Na pánvi zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a osmahneme nakrájené houby, poté přesypeme do hrnce. Zbylý olej zasypejte moukou a připravíme si jíšku. Do hrnce s houbami a cibulkou přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vodou s bujonem a vaříme do změknutí brambor. Když jsou brambory měkké, vypneme plotnu, zalijeme smetanou, přidáme jíšku, pokud je třeba dohustíme moukou a dochutíme. Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné se stroužkem rozetřeného česneku.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Česneková omáčka kterou podle chuti dosolíme.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem.
Zelný vývar z uzených kostí dochutíme se podle potřeby.
Rybí polévka s rajčaty
Ochutnejte recept houbovka se smetanou.