Recepty

Recepty > polévky > houbovka se smetanou a brambory

Houbovka se smetanou a brambory

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 lžíce másla nebo oleje, 3 brambory, sůl, drcený kmín, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Na rozehřátém másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené očištěné houby a trochu podusíme. Houby přidáme k vařícím se bramborám a vaříme do změknutí. Ve smetaně rozkvedláme mouku, přilijeme do polévky a ještě chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme a na talíři při podávání ozdobíme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Hrachový krém podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí polévka s knedlíčky

Recepty
Motto

Houbovka se smetanou a brambory přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.