Recepty > polévky > houbovka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g sušených hub, 150 g kořenové zeleniny, 40 g tuku, 40 g mouky, 60 g hrachu nebo čočky, 1 cibule, 1/2 kostky bujónu, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Sušené houby namočíme na 2 hodiny do vody. Z tuku a mouky uděláme jíšku, kterou zředíme vodou nebo vývarem a povaříme. Přidáme nasekané houby, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a předem namočený hrách nebo čočku. Osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka. Dochutíme bujónem.
Další recepty:
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Fazolačka s klobásou
Houbovka se zeleninou přináší na české talíře svoji chuť.