Recepty > omáčky > houbovosmetanová omáčka na těstoviny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g mletého masa, 100 g strouhaný sýr, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 vaječné žloutky, 1 smetana ke šlehání, hrst sušených hub, sůl, pepř, Podravka, olej, oregano
Jak připravit tento recept:
Sušené houby namočíme na chvíli do studené vody, potom je ve stejné vodě uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, sůl, Podravku, pepř, trochu oregána a orestujeme. Poté přidáme uvařené houby a podlijeme trochou houbového vývaru). Povaříme 10 minut. Nakonec přidáme smetanu s rozšlehanými žloutky, strouhaný sýr a prohřejeme. Omáčka se hodí k vařeným těstovinám.
Další recepty:
Pórková polévka pro děti s bramborem.
Ryby nakládané na kyselo ve kterých necháme změknout kosti.
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Cibulačka gute Apetit na německý způsob.
Polévka z červené čočky kterou rozmixujeme ponorným mixerem.
Kolínka s vejcem, cibulkou a párky nebo šunkou.
Pyré z cizrny necháme odležet.
Bramboračka pro děti se zeleninou.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Okurková omáčka s hovězím masem a knedlíky.
Rybí polévka z filé ochutíme petrželkou a podáváme.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbovosmetanová omáčka na těstoviny a recept na přípravu.