Recepty

Recepty > houby > houbový bramborák

Houbový bramborák

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 3 porce: 250 g čerstvé houby nebo 25 g sušené houby (nutno předem namočit), 500 g brambor, 40 g hladká mouka, 1 vejce, sádlo, sůl, pepř, majoránka, česnek, kysané zelí

Recept na přípravu:

Houby nasekáme a podusíme na sádle. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přidáme nasekané houby a pečlivě promícháme. Pečeme na pánvi po obou stranách. Houbový bramborák podáváme s kysaným zelím.

Další recepty:
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Bedly na víně a slanině.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Houbová polévka se smetanou ozodobená zelenou petrželí.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Hříbky na smetaně podusíme.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Smetanová omáčka s nivou

Recepty
Motto

Houbový bramborák zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.