Recepty

Recepty > polévky > houskové knedlíčky do polévky

Houskové knedlíčky do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 žemle, 4 lžíce mléka, 20 g másla, 1 vejce, 2-3 lžíce strouhanky, sůl, pepř, muškátový květ, petrželka

Recept na přípravu:

Žemli pokrájenou na jemné kostičky pokropíme mlékem rozšlehaným s vejcem a necháme prosáknout. Přidáme rozehřáté máslo, rozsekanou petrželku, strouhanku, sůl a koření, promícháme a uděláme malé knedlíčky. Zavaříme je do vařící polévky a vaříme přibližně 4 minuty.

Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Strouhání do polévky z těsta.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Drožďové knedlíčky do polévky s cibulí.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Masové knedlíčky do rajčatové polévky

Recepty
Motto

Houskové knedlíčky do polévky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.