Recepty > moučníky a dezerty > houskové knedlíky s uzeným masem
Suroviny potřebné pro přípravu:
14 housek, 300g vařeného uzeného masa, cca 6 lžic hrubé mouky, 500 ml mléka, 4 vejce, sůl
+ slanina, zelí, škvarky...
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme v mléce a osolíme. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s vejci, promícháme a necháme půl hodiny nasáknout. Poté přidáme mouku a nadrobno nakrájené maso, důkladně prohněteme a vytvářímekulaté knedlíčky. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut - podle toho, jak velké knedlíky máme. Nejdřív jeden vyndáme a roztrhneme, přesvědčíme se, zda jsou vařené i uprostřed.
Knedlíky vyndáme, na talíři natrhneme a přelijeme rozehřátými škvarky nebo orestovanou slaninou. Podáváme se zelím.
Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Jablkové knedlíky vložíme vařit do osolené vody.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Ovesné lívanečky
Houskové knedlíky s uzeným masem vykouzlí v ústech lahodnou chuť.