Recepty

Recepty > polévky > hovězí cibulačka

Hovězí cibulačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 středních cibulí, olivový olej, 1 lžíce másla, 1,5 l hovězího vývaru, mletý černý pepř, sekaný libeček, kostka hovězího bujónu, sekaná zelená petrželka, špetka ochucovadla harmonie chuti, 2 rohlíky z předešlého dne, 2 vejce a olej na osmažení pavézků, strouhaný parmezán

Recept na přípravu:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a v hrnci osmažíme do zlata na olivovém oleji. Přidáme máslo a zalijeme hovězím vývarem. Okořeníme mletým černým pepřem a vaříme 10 minut se sekaným libečkem. Ke konci varu přidáme kostku masového bujónu, sekanou zelenou petrželku a špetku ochucovadla. Posypeme strouhaným parmezánem a podáváme se smaženými pavézkami z rohlíků.

Pavézky: starší rohlíky nakrájíme na kolečka (špičky ne), máčíme je v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a hned je vkládáme do rozpáleného oleje. Pavézky smažíme po obou stranách do zlata.

Další recepty:
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Polévka cibulačka se sýrem

Recepty
Motto

Hovězí cibulačka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.