Recepty > hovězí maso > hovězí daube
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg hovězí roštěné nebo pěkného předního hovězího, olivový olej, 1 cibule, 2 stonky celeru, 1 zelená paprika, 60 g hladké mouky, sůl, pepř, hovězí vývar, 2 stroužky česneku, červený ocet, tymián, rajský protlak, červené víno, tabasco, bobkový list
Postup přípravy:
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Na kostky nakrájené maso obalíme v mouce se solí a pepřem, osmahneme dohněda, přelijeme hovězím vývarem, přidáme česnek, ocet, tymián, rajský protlak, červené víno, tabasco, bobkový list, osmahnutou cibuli, celer a papriku. Uvedeme do varu. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde dvě hodiny pečeme.
Hovězí daube podáváme s čerstvou křupavou bagetou.
Další recepty:
španělské ptáčky, bavorská svíčková, rajská omáčka s hovězím masem, zapečená rýže se zelím a vepřovým masem, segedínský guláš, jablečný závin, hovězí roštěná na smetaně, hovězí steaky, labužnický šašlik, fazolky na smetaně s hovězím masem, nadívaná hovězí pečínka, ptáčky se zeleninou, telecí maso zapečené v rýži, býčí žlázy na másle, hovězí guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.