Recepty > polévky > hovězí gulášová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g hovězího masa, 300 g cibule, 300 g žampionů, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 500 g brambor, 1 mrkev, 1/4 celeru, 250 g rajčat, 4 stroužky česneku, 3 bobkové listy, kmín, majoránka, pálivá paprika, sůl, pepř, olej
Recept na přípravu:
Hovězí maso nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci osmahneme na rozehřátém oleji. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a omyté papriky nakrájíme na nudličky. Cibuli, papriku a žampiony přidáme k smažícímu se hovězímu, promícháme a spolu krátce podusíme. Přilijeme necelé dva litry vody, přidáme bobkový list, nové koření a pod pokličkou pomalu vaříme přibližně hodinu. Brambory, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme, přidáme k vývaru a vaříme vše dohromady dokud zelenina není měkká. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a utřeme nebo rozmačkáme. Přidáme k polévce, dokořeníme mletým kmínem, majoránkou, pálivou paprikou, pepřem a solí a krátce povaříme.
Další recepty:
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Chřestová omáčka kterou podáváme s těstovinami.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Plněná hovězí roláda žampiony a vejcem.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Gulášová polévka z hovězího masa
Hovězí gulášová polévka má své kouzlo.